İlk Online Toplantımızı Yaptık

Pandemi nedeniyle hemen hemen tüm etkinliklerin digital ortama taşındığı bu dönemde ERAS Türkiye Derneği olarak biz de üyelerimiz ve ERAS ile ilgilenen sağlık çalışanları ile ilk buluşmamızı online olarak gerçekleştirdik.

 

 

30 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 20.30’da Webex üzerinden yaptıüımız ve YouTube kanalından da izlenebilen sohbet toplantısına önce ERAS Society Başkanı Olle Ljungqvist katılarak ‘’Dernekler arası ilişkiler, Türkiye Derneğine bakış açıları ve yeni yayımladıkları kitap’’ hakkında bilgiler verdi.

 

Daha sonra söz alan 2.Başkanımız Neslihan Alkış hoca ‘’Pandemi Süreçlerinde ERAS’ın Perioperatif Yönetime Katkıları’’ konusunu anlattı.

 

Son olarak da Dernek Başkanımız Haldun Gündoğdu ‘’Pandemi Sonrası Bilimsel Etkinlikleri Neler Bekliyor’’ başlıklı bir konuşma yaptı. Digital dönüşüm, bunun etkileri, pandemi ile elektronik çağın birlikteliği sonucu iletişimin uğradığı değişimi irdelerken, bu durumun sağlık alanındaki bilimsel etkinlikleri nasıl etkileyeceği konusunda görüşlerini aktardı.

 

Daha sonra toplantıya katılanlara söz vermek üzere canlı bağlantılar yapıldı. Bu aşamada söz alan Sadık Kılışturgay, Mehmet Uyar, Sevilay Şenol Çelik, Aysun Yılmazlar, Serdar Günaydın, Kemal Yandakçı, Ömer Faruk Bilgen ve Mutlu Doğanay görüşlerini bildirdi. Günün ikinci süprizi olarak Deneğimizin kurucu üyelerinden, geçici yönetim kurulunun sekreterliğini yapan Zekeriyya Alanoğlu hoca Amerika’dan bağlanarak düşünce ve dileklerini aktardı.

Yapılan çekilişte kitap ödülünü Gökçen Aydın Akbuğa kazandı.

Canlı yayını izleyemeyenler arzu ederlerse aşağıdaki linke tıklayarak YouTube’deki kaydı seyredebilirler (canlı yayın yaklaşık 25. dakikadan itibaren görüntüleniyor).

https://www.youtube.com/watch?v=UPT6M-B2kTY&feature=youtu.be